Monday, 29 June 2009

Book Fair Punya Cerita



Hari sabtu lepas akak pergi laaa book fair Alaf21
kat Shah Alam uols
pergi ngan kakak iols ngan anak2 nya
abang ipar iols biasa laa kerja-kerja
sampai anak-anak nya selalu cakap
"abah ni tak penat ke asik kerja je, nak jalan2 pun
tak boleh"
pastu abang ipar akak pun cakap laaa
"nak jalan-jalan ajak Mak Ning"
wah-wah ko ingat aku bibik....
heheh tak kisah laa 2

So kami p laaa ke tempat kejadian....
nak di jadikan cerita weols sesat laa pulak
salah jalan...
entah ape-ape laa kakak akak tu uols
kata je duk kerja kat area shah alam tuh bertahun
nak p tempat alaf21 leh sesat...
makan buat langsat laa kami...
dah laa jalan pusing-pusing 2-3 kali duk pusing
tempat sama....

sampai-sampai tempat tuh...
wah ko akak ingat laa book fair 2 giler besar laa cam kat PWTC nun
rupa-rupa nya kecik jek uols
tak padan ngan sesat barat tadi..
jual pun buku alaf ngan buku prima jek.....
dah nama pun book fair alaf21 hehehe

tapi tak per uols ada diskaun 30%
so murah laa buku iols beli
hahah anak buah iols pun siap mengepau buku cerita
akak rembat buku Damya Hanna yang baru tuh heheh
lama akak cari ni baru ada...ada laa 3 buah akak beli uols
(janji nak jumpa dengan Damya tapi sesat punya pasal
akak sampai lambat tak jumpa laa dia)

balik-balik dari book fair tuh singgah
makan cendol tepi jalan situ
gile ramai orang (ari 2 cendol nih ada masuk dlm majalah 3 akak rasa)
tepi bus stop je uols yang penting sedap...





Wednesday, 24 June 2009

Akak TerJatuh CinTa SuDah



hayoh akak telah terjatuh **cinta** laa uols ...
cam ner nih..... memang dapat di selamatkan lagilaa
akak suka stail dia gaya dia...
semua laa akak suka pasal dia huhu
tapi akak sedih laa uols dia dah berpunya
dah dapat baby pun
tapi ape2 pun akak suka dia hahahaa
ada aku kisah

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ini dia hahahhaa




......so sweet kan time nih....

i...lap...u laaaaa



Tuesday, 23 June 2009

Bila Dia Sudah Kembali Bekerja



Uols Bos iols dah balik dari cuti kawin laa uols....
matilaaa iols tertekan kerja banyak...
2 minggu iols bersenang lenang dia tak ada
tapi tak der laa bersenang lenang sangat pun
sebab bos iols yang sorang lagi nih tak banyak sangat bagi
iols kerja


hari tu time bos akak cuti kawin..cam ni laa akak bersenang lenang
berbelog bagai... berchatting bagai, berfacebook
bermain game semua....
makan minum tanpa pedoman haahhahah

dah selepas dia naik kerja mulai semalam...
dan mulai hari ini... minggu ini....
dan minggu seterusnya
begini laa keadaan iols....

.........matilaaa dah meroyan......



Thursday, 18 June 2009

Dah Jodoh Dia Agaknye





*sirih junjung saudara iolls kawin


"selamat pengantin baru kepada"
kakak opis iols (tapi dia dah tukar opis lain sekarang)
tapi iols tak tau laa betul tak maklumat nih
suami dia baru meninggal tahun lepas rasanya

tapikan uolls hebatkan akak nih tup-tup jumpa calon suami
huh tergugat iols yang belum kawin nih
tak boleh jadi nih iols harus cari suami gak nih

anak dia yang sulung sebaya iolls tapi
akak nih muda lagi laa pertengahan 40an...
tapi dah sampai jodoh dia kawin laa gak kan
budak office iolls yang kata
akak nih kenalkan sendiri suami dia
kat kawan iolls nih tak kan tipu lagi kot kan

note: amoi kak siah ko kawin laa ko tel laa dia tanya
heheheh...kak rose suruh aku call kak watie suh tanya tak tergugat ke
yang tua kawin dulu pada yang muda



Kenangan Lama Datang Kembali DiSini





Hari tuh masa iols balik kampung halaman asmara dana
iols ajak la mak iols ngan kakak iols pergi rumah pakcik iols kat
kelantan nuh.. yer laa melawat saudara mara time balik
macam nih laa
masa raya haji hari tuh dia pergi mekkah so tak laa jumpa

baru-baru nih dengar dia sakit
so kami pergi laa melawat dia
biasa laa sakit orang tua

Rumah dia pulak dekat dengan rumah lama kami kat taman tuh
(rumah family iols tapi iols duk dengan atuk iols tak duk ngan
family dari kecik lagi laa)
tapi time cuti sekolah iols balik laa rumah mak iols tuh....

Tapi sejak atuk iols meninggal bapak iols angkut satu family balik
Terengganu...apak iols jual rumah kat kelantan tuh
berkampung laa semua orang kat Terengganu pulak
eh nih nak cerita pasal rumah lama iols kat Kelantan nuh

So balik dari rumah pakcik iols
kami tinjau-tinjau laa rumah lama kami tuh...
sedih laa uols tengok rumah tuh...rupa paras masih lagi sama
tak berubah pun sama je macam kami tinggalkan nya dulu
orang yang beli tuh setakat beli je tak buat apa-apa pun

semak samun sama tinggi ngan rumah...
rumah kami lak AndLot kan so kawasan luas laa
situ laa kami main....
mak iols bercucuk tanam bagai...
semua kenangan ada laaa kat situ
(tapi iols tak amik pun gambar rumah tuh )
kawan-kawan iols pun ramai kat situ
walaupun iols balik rumah family iols time cuti sekolah jek
kawan main pondok-pondok
main badminton
main basikal
main teng-teng..
tapi agaknya sekarang kalau jumpa tak kenal kot
yer laa kawan time kanak riang-ria dulu-dulu

tapi bila ingat balik masa dulu-dulu
bapak iols nih jenis yang giler punya tegas laa ngan
anak-anak.. iols pun takut siot ngeri-ngeri
tapi dia baik ngan iols
iols kan duk dengan atuk ngan nenek iols
dia tak besarkan iols
so dia tak der laa nak garang-garang ngan iols...
kalau garang-garang iols report kat nenek iols
hahaha nanti nenek ngan atuk tak bagi lagi iols
pergi rumah sana...
baru laa dia rindu-rindu tak jumpa iols

bapak iols nih ada satu habbit tau..
hobi dia time dia balik kerja
anak-anak mesti ada kat rumah
tak boleh ada kat luar rumah main-main ke ape ke
buatnye pulak time tuh kami tengah-tengah syok main
tak ke terbantut
kol 4.30 nih semua kelam kabut balik rumah
tak pun mak iols terjerit-jerit bapak ko dah nak balik nuh
mau kami semua macam lipas kudung berlari masuk rumah

kol 5 tuh mesti dah siap mandi
mengadap buku
baca sifir (yang nih iols tak gemar benar)
bunyi je motor dia balik
kami dah mengadap buku sifir
baca kuat-kuat nak suh dia dengar
takut punya pasal

tapi sebenarnya depan buku sifir tuh tak tau ada komik hahaah
tak berpinar mata ko hari-hari kena paksa baca sifir
padahal iols tengok adik beradik iols sorang pun
nan ado pun bijak pandai matamatik
kantoi jek tiap kali exam...

pastu satu lagi
time maghrib tak boleh pasang-pasang tv nh
tutup pukul 8mlm baru boleh bukak
time tu berita kan
maka terkebil-kebil laa kami semua
nak tunggu pukul 8
tak boleh bising-bising
so dok dediam cakap pun slow
gelak pun cam dalam kelambu huahauhaa
gile siksa batin...
cam kat kem askar pun iols rasa time tuh

Tapi sekarang semua tuh
jadi bahan gurauan kami adik beradik
tentang hobi apak iols tuh.. hhahahaha

Pastu akak iols kata nak peraktik kat anak dia
huh haram ko nak jadi
asik melawan jek
"mama baca laa sendiri nape lak kita org kena"
haaa abik ko melawan

kita orang dulu nak melawan
pang!! sekali mau berpinar mata ko
tak pun tido ko kat luar rumah amik ko..


sudah akak dah penat nih
panjang lak entry nh
hayoh....terlebih sudah....



Tuesday, 16 June 2009

Kami Tak Perlukan Doktor Gigi Kami Laa Doktornya

Haa tak ke ulos rasa akak dan mereka ini hebat..
boleh jadi doktor sendiri tapi bukan
so sape-sape rasa nk upah akak jadi doktor gigi boleh saje
tak perlukan peralatan hebat cuma benang hehahaha
kesian anak buah akak jadi bahan kajian pak saudaranya


video


(benda yang kat tangan dia tu benang)
adik akak ikat kat gigi dia yang nak tercabut tuh
takut sangat nak cabut sampai gigi baru dah tumbuh dah
tapi gigi yang goyang tuh tak cabut-cabut gak
so adik akak tipu-tipu dia laa
suruh dia tarik-tarik benang tuh..konon saje-saje je laa

Note : sila abaikan pemandangan di belakang tu
bila anak cucu ada begitu laa rumah mak iols
bersepah...kemas-kemas bersepah
so bila dah macam tuh tukang kemas
dah malas...biar je macam tongkang pecah ..


Hutang Tag Dari Ilot




1. Bekas kekasih saya adalah :
Entah akak pun tak tau sape..hahahahha

2. Saya sedang mendengar :
budak opis akak sedang pasang lagu Nana dan Achik Spin

3. Mungkin saya patut:
Marah dia suruh pasang lagu lain..pagi-pagi dah jiwang

4. Saya suka :
Pergi berpoya-poya ngan cikTari hehehe...sambil jalan-jalan boleh bergosip.
matilaaa asik bergosip sajork.

5.Sahabat-sahabat baik saya :
entah laa akak baik ngan semua orang.. huhu ayat skema..

6.Saya tak paham :
Kenapa duit akak tak banyak-banyak kat bank..(sebab asik korek jek) huhu...

7.Saya kehilangan :
kamera akak kena curi masa orang pecah rumah..boleh ke???

8.Ada yang berkata :
akak banyak cakap... asik cakap jek kalau saya nan ado kat opis sunyi laaa hahahah

9.Makna nama saya :
Entah akak tak tau pun...mak akak main letak je kot tapi dia kata dia amik sempena nama penulis..tapi akak tak pernah dengar pun ada penulis nama macam akak..zaman mak akak kot.

10.Cinta itu adalah :
kasih sayang antara satu sama lain..matilaa tak tak sebenarnya..

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
korek hidung yerkkkk

12.Saya akan cuba :
Rajin update blog hahahaha tak ada kaitankan....katanyaa

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Forever... (matilaaa tiru ilot)

14.Telefon bimbit saya :
N81 asik downloads games je...pastu search intenet

15.Bila saya terjaga dari tidur :
pegi toilet

16.Saya paling tak suka apabila :
lambatnya nak gaji

17.Pesta/Parti adalah :
Pesta Pulau Pinang hehehehe... birthday parti..matilaa tak tau nak jawap apa sebenarnya..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Haiwan dalam cerita wonderpets..hehe! sebab tuh semua kartun kan..akak kan cas-cas
tak berapa suka binatang-binatang nih

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
time sekolah umur belasan tahun..syok ooo time tuh...

20.Hari ini :
petang karang nak pergi pasar tani kat depan office nih.. nak beli yong taufu

21.Malam ini saya akan :
tengok cerita csi lepas tuh csi tengok akak sebab dah tidor depan tv

22.Esok pula saya akan :
sama seperti di atas..tapi malam esok csi ny

23.Saya betul-betul inginkan :
duit laa uols akak dah meskin nih duit habis balik kampung hari tuh

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
hayoh jerawat tumbuh pulak kat dagu.. giler sakit

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
karoeke hahhaaha nampak benar tak menjawap soklan

26.Makanan Barat atau Jepun :
dua-dua akak boleh telan

27.Bilik yang terang atau gelap :
terang boleh gelap boleh.....

28.Makanan segera adalah :
meehon sup segera yang jenama PaMa tuh...

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
ek eleh

30.Siapa yang anda nak Tag?
-nadia Ibu
-Amoi
-mimie- dia bercuti lak..weh ko g dubai ke ape lama cuti
sape yang nak buat laaa

Monday, 15 June 2009

Tag cikTari Yang Ugut-Ugut Kalau Tak Buat

1. How old are you?
dah old laa ulos akak nh tapi jiwa tetap muda belia perangai cam kanak-kanak rebena dah terlebih umor pun 16hb Mei hari guru tahun nye 79 sop..sop sudah tua rupa nya akak

2. Are you single?
Single laa uols kalau tak akak dah kawin pun...

3. At what age do you think you’ll get married?
Dulu2 sibok nak kawin masa umor 25 laa lepas tu tunggu 26 laa...last sampai sekarang nan ado...
nan ado jodoh lagi agaknya...akak kena mandi bawah jambatan nih

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
entah laa..masalahnya tak ada siapa-siapa pun di hati sekarang nih

5. If not, who do you want to marry?
siapa-siapa yang dapat menerima diri ini seadanya....baik dan buruk..
tak nak yang baik je kan..yang buruk pun harus laa dipertimbangkan jugak

6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
akak amik anak buah akak je laa yer..buleh gitu

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
tradisional laa kang pengsan laa mak akak tiba2 dipenuh pokok hijau apa semua...
melawan-melawan mak akak kata kena ada orang silat ape semua tradisional laa 2
hint laa tuh.

8. Where do you plan to go for honeymoon?
akak nak g langkawi akak tak pernah pergi laa uolss kesian akak
tak pun akak nak pergi Pulau Perhentian haa dekat sikit ngan kampung akak
matilaaa!!!! dekat ngan kampung pun tak pernah sampai.

9. How many guest do you think you’ll invite?
jemput laaa kawan-kawan sekolah, kawan-kawan kerja..orang-orang kampung mak yang jemput...kang kalau akak yang jemput jugak...ada jugak yang terbongkang tengah jalan pengsan...

10. Will that include your exes?
tak perlu nyibok je...kang tiba2 dia datang buat kacau ke...(macam dala tv tuh)
matilaaa!!! pengaruh tv kuat nh

11. How many layers of cake do you want?
akak tak kisah tapi kalau boleh akak nak 3 tingkat tapi kakak iols kena sponsor
sebab time dia kawin dulu tuh akak sponsor kek dia..rasain ko

12. When do you want to get married? Morning or evening?
berangan nih akad nikah malam besok nya tengah hari sanding petang boleh laa layan saudara-mara yang datang .

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
mana ada lagu-lagu kalau kat kampung akak lagu orang berjanzi ( betul ke akak eja )ada laa tak pun marhaban lagi sedap didengar

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
Tangan laaa kang kalau pakai sudu ke ape ke terpelanting laa ayam tuh tak ke haru. pastu nak suap-suap nasi baru laa mesra gituu.

15. Champagne of red wine?
biasa kenduri kawin sirap laaa best ooo sirap kat kenduri kawin...mana ada kat kenduri kawin orang buat air oren ke air jagung ke air hijau ke tak der kan...matilaaa tak jawap soklan

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
selepas semua majlis kedua belah pihak selesai laaa...
cuba buat-buat bersabar huhuh

17. Money or household items?
dua-dua laa mana leh satu je..ada ke patut...

18. How many kids would you like to have?
kalau boleh iols nak kembar sebab atuk iols pun kembar so peluang untuk dapat anak kembar ada laa sekali bersalin 2..pastu tahun depan lak kembar 3 haa 2 kali je bersalin dapat lima
pakej tuh.

19. Will you record your honeymoon in DVD and CD?
nak kena rekod ke biasa akak rekod guna camera sony tuh je...

20. I want to know their wedding plan:
entah laa ramai kawan akak dah kawin pun tapi
akak nak suruh kawan akak sorang nih mimie sila ko buat yer
ko tuh kejap ado kejap tak do


Saje-Saje

saja2 nak tasting.......







aka dah balik uolss

akak dah start kerja hari nih
keje menimbun
sib baik tak banyak mana sebab
si kacang buncis bercuti kawin
legaa...

tapi dah bertunggak dari minggu lepas
mati laa
kena marah ngan peminjam
sebab lambat hantar stop gaji mereka...

adios
nanti akak update balik
cerita pasal kampung
cerita pasal poya-poya
cerita pasal segala..
cerita sedih
cerita gembira

Wednesday, 3 June 2009

Masa Untuk Pulang Ke Kampung Halaman Asmara



Hoyeh....hoyeh
masa untuk pulang ke kampung
semakin dekat
tak sabar rasanya
esok pagi sesudah subuh kami bertolak pulang
tengah memikir nak membawa bekal ape esok
kakak iols kata nak masak nasi berlauk
iols rasa nak buat sardin roll laa...
wah balik kampung cam nak pergi berkelah..

nak lari dari kesibukkan kerja
kesibukkan kereta
kesibukkan orang yang meyibuk segala...

nak tenang-tenangkan
fikiran segala...

doakan iols selamat pulang dah
selamat kembali bekerja

satu minggu tiada untuk berblog segala
rindulaa nanti kepada penghuni blog semua...

p/s : awok ko jgn rindu aku tau..lalalaaa..
ala aku tau ko rindu aku sebab tu ko tak nak
balik SK sebab aku tak ada....(tak payah balik SK laa yer)



Cerita Ceriti



" To Grow With Love "

kegilaan kepada drama bersiri ini sekarang
bersiaran pukul 7ptg 8tv...
tak peduli dah cerita matahari tuh
tengok jugak laa 1/2 yang pertama
pukul 7 jer tukar channel 8tv..
lagipun iols tak suka si Lisda tuh
so keinginan untuk menonton cerita yang
ada muka beliau kureng laa sikit..

sudah-sudah.....

berbalik pada topik asal
best laa uols cerita ini
sebab iols tengok dari awal
lagi pun pelakon perempuan ni
si Myolie Wu nih sanggup tu
gemukkan diri sebab nak menjayakan
watak dia dalam cerita nih.

tapi akak kan mau pulang ke kampung halaman
asmara esok
boleh ke menonton di kampung sana
kang puan emak bising menonton cerita apek cina
di kala maghrib tiba
tapi adik akak yang tua bangka
tengok kartun ke indon ke tak pe laa pulak
ala puan emak pun kegilaan kepada cerita indon...

harus iols berebut dengan mereka aka adik iols
tak pun halau mereka tengok tv di dapur
akak tengok kat ruang tamu sorang-sorang dengan gumbira
sebab cerita nih last besok kalau ikut perkiraan tarikhnya.

tapi satu lagi masalah nih
petang nih akak pulang ke rumah kakak iols kat Jenjarum
sebab esok pagi-pagi mau bertolak ke kampung dari rumah
beliau..

tapi masalahnya sekarang macam mana iols
nak menonton cerita itu disana...
kanak-kanak rebena itu sepanjang masa
asik kartun..kartun..kartun..

harus iols rasuah mereka dengan jajan nih
tak pun iols kurung mereka berdua dalam
bilik komputer suruh mereka main games
berjaya kah idea iteww...

tunggu dan lihat saja laa
hasilnya...

entry yang di penuhi perkataan " masalah"

adioss...



nota kaki : tiba iols rasa matthew kacak laa pulak uols
tak begitu wok??


Tuesday, 2 June 2009

Merapu Saja Dari Pagi Ke Petang

Saya rasa sangat malas untuk membuat kerja
sangat malas segala..
tapi rajin pulak mengomel di sini

sebabnya....
jiwa saya sudah tidak berada disini
jiwa saya sudah sampai disana...

hanya jasad disini..
ahh...lambatnya nak pulang ke kampung nih..
lagi 2 hari nampaknya...

haiyoh.....
gile skema lak iols hari nh...
layankan aje laa

Terasa Nak Buat Tag


1. Apakah perkataan pertama sekali anda ucapkan kepada si dia dan kemudian menjadi suami anda.
Nan Ado suami lagi..huhuhu

2. Sila berikan dua atau tiga contoh alat-alat atau sumber yang anda gunakan atau lakukan untuk memudahkan kerja anda. Tak kisahlah apa alat atau sumber sekali pun asal boleh diaplikasikan.

a) Membuka pintu rumah atau kereta

1. Kunci rumah laa tak nak cungkil lak
2. Alarm kereta

b) Mencucuk plug soket
1. Pen/
2. Pencucuk bateri yang dua kaki tu sendiri (hehehe)
3. Ape2 pun janji dia bleh masuk

c) Simpan air minuman
1. Bekas air
2. Botol mineral 2 pun bleh gak
3. Mug

d) Ketika blackout
1. Lilin kalau ada
2. lampu picit
3. Tidur lagi bagus! tapi dalam kepanasan


e) Meluahkan rasa hati
1. berbloging
2. bising-bising mengadu domba kat rakan2 (nadia ibu jd mangsa sekarang)
3. diam je laa

f) Siang ikan
1. Pisau tak pandai sangat

2. gunting sangat pro


g) Susah hendak buang air besar
1. Buah-buahan nak-nak kalau buah mangga kalau akak mkn terus cirit birit
2. milo ais cepat je nak membuang

h) Di mana anda simpankan dokumen penting
1. Kotak Double A ( akak cilok office punya )
2. Fail

i) Katakan ribut melanda dan pakaian anda melayang sama,
apa yang patut anda tutup bagi mengelak rasa malu
1. Tutup semua laa 1st sekali tang muka
2. badan tutup sipi-sipi jekbesar benor tak leh cover

j) Apa yang anda guna untuk potong kuku
1. Pemotong kuku
2. Gigi (akak kan suka gigit kuku)

k) Melihat waktu
1. Jam Tangan
2. Handphone
3. Jam dinding

l) Kalau badan terasa panas
1. Mandi
2. Panadol aktive5 nak deman laa tuh

m) Ternampak pencuri
1. Bapak Polisi
2. Lari kang dia nampak akak rumah akak lak dia aim

n) Kalau terjumpa duit RM50.00 dalam longkang yang dalam,
bagaimana anda ingin mengambilnya
nak amik tapi dalam longkang ko sanggup ke terjun longkang
semata-mata 50 hinggit tuh buat nye duit palsu ke
tak pun tiba-tiba keluar mamat sorang nih kat celah2 pokok
." anda dalam rancangan waa kena beb " haru-haru

o) Soalan akhir masa tidur apa yang anda suka peluk?
1. Bantal
2. Bantal peluk yang banyak best nya tido


akak ingin menyuruh mereka ini
membuat tag ini lak..
akak kan mmg suka mendera mereka ini semua


1. CikTari
2. ilot (saje nk dera uols )
3. nadia ibu (yg sibuk duk main pet society)
4. Dr Kimot (Dr. bz kah )
5. eh sape2 laa yang ada dalam list akak
bleh jek nak buat
sebab akak bkan igat pun sape dalam list akak



Hari Ini Dah Semalam



Pagi tadi akak nak datang kerja sunyi sepi jer
tak ada orang di jalanan
kanak-kanak pun tiada berkeliaran di depan
rumah tunggu van sekolah..

rupa-rupa nya cuti sekolah dah bermula
lupa pulak...patut laa sunyi sepi
tak dengar kanak-kanak menjerit-jerit didepan rumah akak
jiran sebelah rumah pun akak tak nampak balik kampung laa kot

kalau tak anak nya si Akim tuh
akak sampai rumah jer dah tunggu depan pagar rumah dia
nak bercerita dah mengadu domba kat akak dan rakan-rakan
auntie..itu laaa auntie ini laa bla..blala
padahal akak sepatah haram tak faham dia cakap ape
kanak-kanak baru nak membesar itu

terasa sunyi laa dia tak menyambut kepulangan akak
dari tempat kerja
biasa ada je dia tunggu depan rumah..
kalau akak pulang bibik nya tak bukak pintu
selagi tuh laa dia terjerit-jerit suruh bibik nya bukak pintu
nak tengok aunti katanya...

entah laaa akak sebenarnya tak tahu nak update
pasal ape sebenarnya nih....

lagipun ciktari tak pulang sk minggu nih
so akak tak der kawan nak brung breng laa
campur tolak bahagi semua
hampir sebulan la akak tak jumpa dia

Monday, 1 June 2009

Sudah Lama Dia Di Situ


Semalam iols duk mengemas novel-novel iols
yang berselerak dalam rak kat ruamh tuh
ada yang masih wujud dah ada yang sudah lama arwah
kawan-kawan iols pinjam nan ado nak pulang balik
keji laa tuh...tapi tak per laa iols halalkan laa
korang wat harta novel iols tuh..




dan ini laa semua nya novel yang iols beli dari dulu dan sekarang
ada yang member iols hadiah tapi yang banyaknya iols beli sendiri laa
dulu tiap-tiap bulan mesti nak beli...

sekarang dah kurang laa sikit
entah laa dah malas pulak nak mengadap novel tuh semua
kalau dulu beli hari nih besok dah habis baca
sekarang nan ado laa uols
bulan lepas beli 2 buah lagi
nan ado nak baca lagi
still lagi berbalut kacak kat rak rumah iols tuh..

tapi walaupun tak baca lagi kalau ada keluaran baru novel
penulis yang iols suka gigih juga nak beli nih
walaupun bacanya pun nan ado lagi..

iols suka sangat novelis nih


ANIS AYUNI iols suka semua novel dia
yang terbaru pun iols ada tapi nan ado baca lagi
dalam pembalut lagi tak bukak pun lagi...


yang nih pulak DAMYA HANA..
iols pun suka gak
novel baru dia baru je keluar
nanti iols nak g beli kat alamanda tuh
tapi tak tahu laa bila nak baca tuh..
koleksi yang penting.


yang nih AISYA SOFEA..
takada dengar pun dia ada keluarkan
novel baru sekarang kalau ada iols pun sah-sah beli gak

banyak lagi laa penulis yang iols suka
NORHAYATI BERAHIM pun iols suka
ada juga laa iols buat koleksi
tak pun iols pinjam sajork ngan rakan-rakan

tapi tak kira laa siapa penulis dia pun
kalau jalan cerita dia best iols beli je
novel dia..tak kita laa dari syarikat penerbitan
mana pun
ado aku kisah...


sudah2 iols nak buat kerja
nak abeskan kerja
kang nak pulang ke kampung halaman



Psstt..klik sket

Template by:

Free Blog Templates